Sunday, August 14, 2011

Antara yakin atau tidak.Assalammualaikum.

 Bila kita dah siapkan semua laporan bagi masa depan kita nanti kan kan. kenapa masih ada suara suara hati yang tak yakin dengan laporan diri sendiri ?

I bercakap tentang keyakinan dengan keputusan diri sendiri. Ramai yang begitu jugak kan kan. Mula mula rasa nak kembangkan hidung dekat kawan kawan bila dah ada keputusan masa depan.
Tapi last last kuncupkan balik hidung kembang tuh sebab musababnya TAK YAKIN dengan diri sendiri termasuklah yang berlagak hebat tgh menaip nie. -..-

Walhal diri sendiri yang terpijak tahik kambing. Kenapa mesti nak tuduh budak budak jahat lain yang baling tahik tuh. *contoh perumpamaan. *p/s maap peribahasa melayu failed. 

Cukup susahkan nak yakinkan diri sendiri dalam sesuatu hal. Pujuklah hati sampai subuh pum tetap akan ada rasa tidak yakin. Macam diri dah buat dosa pulak kan bila nak yakin sikit.
Beberapa tips nak jadi si yakin yang comel :

1. Hiraukan dan lantakkanlah org nak ckp apa. Kita masuk toilet pum bukan diorg bayar.

2. Pergi tengok cermin. Anda dah cukup sempurna. Nak malu apanya kannn.3. Pagi pagi tuh dah pasang niat nak buat yang terbaik untuk hari itu. Jangan dengar umpatan bagai pulak.

4. Penuhkan hati dengan kemaafan. Muka jangan nak berdendam kan. buwrukk.

5. Dekatkan diri dengan warna warna yang cerah sebab boleh buat mood jadi owesomee. *ejaan bantai.

6. Buat apa apa pum , elok sangatlah kauorang baca bismillah dulu tau. 

Okelah teman teman itu saje ceramah saya hari ini. Teks ucapan saya tak sepanjang Perdana Menteri yang boleh saya huraikan. Selamat Mencuba. ^_^


Wassalam.

p/s  moga keputusan yg dibuat ini adalah yang terbaikkk.

No comments: